Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

  No posts were found.

Top
tarmflora

Plej din tarmflora. Hvor spændende lyder det lige?

‘Plej din tarmflora’. Det er nok umiddelbart ikke en overskrift der sælger. ‘Spis dig rask’ – den sælger måske bedre? Men de to overskrifter, skulle kunne være overskriften til det samme indlæg.

Der forskes flittigt i tarmfloraen og der vælter ind med nye, spændende studier. Studierne viser, at du gennem den rigtige kost kan forbedre din tarmflora og dermed også dit helbred. Jeg synes det er enormt fascinerende, men også motiverende. Tænk, at vi selv i høj grad kan være med til at påvirke vores helbred! Men det giver os også et ansvar. Et ansvar for vores egen helse…

10 hurtige om hvorfor din tarmflora er så vigtig
 1. Din krop indeholder en masse bakterier, og mange af disse bakterier, findes i din mave. Vidste du, at det i din mave-tarmkanal findes omkring 100 000 milliarder bakterier, som sammen vejer omkring 1,5 kg! Disse bakterier udgør sammen din tarmflora.
 2. Man kan dele tarmbakterierne op i de ‘gode’ og de ‘onde’. Vi skal helst have flest af de gode, men på grund af den fiberfattige kost vi spiser i dag, er der desværre ofte ‘de onde’ som har overtaget. Gennem at fodre de gode bakterier og sulte de dårlige, kan du selv sørge for at få en bedre balance. Inflammation i kroppen opstår ofte på grund af ubalance i tarmfloraen.
 3. Undgå at spise for meget sukker, hvis du ikke ønsker at give de onde bakterier næring. Jo mere sukker du spiser, jo højere skriger de onde bakterier til hjernen om at de vil have mere.
 4. Hvis du ønsker at give de gode bakterier næring, skal du sørge for at spise en fiberrig kost. Kostfibre er de gode bakteriers ‘livret’, så sørg for at spise masser af grøntsager, bælgfrugter og fuldkornsprodukter. Du kan se det lidt som en kamp mellem de gode og de onde, hvor du gerne skulle støtte de gode, og give dem de bedste betingelser for at få overtaget.
 5. Gennem at spise en sund kost som styrker din tarmflora, kan du selv bidrage til at forebygge sygdomme som f.eks. hjerte-kar-sygdomme, højt blodtryk, diabetes II og visse former for kræft. Nyere forskning tyder også på, at der er en sammenhæng mellem kronisk inflammation og sygdomme som demens og Alzheimers samt psykiske lidelser som depression og angst.
 6. Det er ikke kun for meget mad og for lidt motion, der gør os tykke. Forskning tyder på, at en dårlig tarmflora og inflammation lige så ofte er grunden til fedme. Så hvis du er overvægtig, er det en god idé at gennem sund kost forsøge at oprette en balance i tarmfloraen.
 7. 70-80% af immunforsvaret sidder i tarmen, og hvis du plejer de gode tarmbakterier, sørger du også for at skrue op for immunforsvaret. Så hvis du ønsker at holde forkølelser og infektioner på afstand, har du endnu en god grund til at tænke på hvilke af dine bakterier du fodrer.
 8. Hvis du vil gøre noget ekstra godt for sin tarmflora, kan du tage et tilskud af symbiotika. Symbiotika er et tilskud af gode bakterier og fibre. En anden måde at give de gode tarmbakterier et boost på, er at tilføre fermenterede grøntsager i din kost. Der er mange opskrifter og vejledninger at finde på nettet, hvis du ønsker at kaste dig ud i det.
 9. Antibiotika slår desværre ikke kun de dårlige bakterier ihjel, men også de gode. Så undgå at spise antibiotika ‘for en sikkerheds skyld’, men brug det kun, når det er nødvendigt. Komplettere gerne antibiotikakuren med probiotika eller symbiotika, for at hjælpe de gode bakterier i gang igen.
 10. Gennem at spise antiinflammatorisk kost, får du lige den kost som dine gode tarmbakterier helst vil have. Dermed booster du også immunforsvaret og mindsker risikoen for mange af de store livsstilssygdomme.

Jeg synes at dette med tarmfloraen, den antiinflammatoriske kost og vores egen indflydelse på helbredet er VILDT spændende! Jeg håber, at jeg også har vækket din nysgerrighed og at du godt kunne tænke dig at vide mere om emnet – jeg vil helt sikkert vende tilbage til det inden længe.

Om du vil læse mere om antiinflammatorisk kost, har jeg skrevet lidt om det her.

Relaterede indlæg

Speltsalat med grillede grøntsager Denne speltsalat er nem at lave og smager godt som tilbehør til det meste. Prøv også gerne med andre grillede grøntsager og rodfrugter, salaten kan va...
Omega 3 smoothie Denne smoothie får jeg ofte som et mellemmåltid, og ungerne får den i bland på farten, når de tager i skole. De sunde frøer giver dem en god start på ...
Antiinflammatorisk kost Det tales meget om antiinflammatorisk kost i medierne, og du kan næppe undgå at høre om det. Det handler egentlig om en måde at leve på - en antiinfla...