Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Top
krydret oksekød

Krydret oksekød med grøntsager

Højst 500 g kød om ugen… Det var en gang (for ikke ret længe siden) hvor jeg tænkte; det kan jo ikke lade sig gøre! Hvad skal vi så spise?! I dag kommer vi sjældent op på de 500 g og hverken jeg selv, eller resten af familien mangler det røde kød. Overhoved!

Vi spiser kylling og fisk og vi bliver bedre og bedre til at spise plantebaserede alternativer. Og de få gange hvor vi spiser rødt kød, bliver det tit i en kombination med grøntsager eller bælgfrugter, for at reducere mængden.

Denne opskrift med krydret oksekød er en favorit. Med knapt 100 g rødt kød per person, er der plads til et måltid mere eller to med rødt kød i løbet af ugen, hvis du ønsker det.

Klar på: 30 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Til: 4 personer

Krydret oksekød med (mange) grøntsager – Ingredienser
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 gult løg
  • 2 store gulerødder
  • 7-8 dl strimlet hvidkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 knsp. kardemomme
  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. soyasauce
  • 1 bouillonterning
  • 1 ½ dl vand
  • salt & peber
Tilberedning
  1. Pil løg og skræl gulerødderne
  2. Hak løg, riv gulerødderne groft og striml hvidkålen fint (f.eks. med en ostehøvl)
  3. Steg farsen i olivenolien indtil den er gennemstegt og tilsæt derefter løg, gulerødder, hvidkål, presset hvidløg samt soya, bouillon og alle krydderier
  4. Hæld vandet over og lad gryden koge under låg i ca. 10 minutter eller indtil grøntsagerne er næsten møre.
  5. Servér med ris (gerne fuldkornsris) og gerne også en salat med grove grøntsager

Lag gerne dobbelt portion, når du er i gang – det krydrede oksekød smager næsten endnu bedre, når det har fået lov at stå og trække lidt .

Tips! Mættet fedt kan være med til at øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme, vælg derfor magert kød med højst 10% fedt.

Print opskrift

Relaterede indlæg

Speltsalat med grillede grøntsager Denne speltsalat er nem at lave og smager godt som tilbehør til det meste. Prøv også gerne med andre grillede grøntsager og rodfrugter, salaten kan va...
Thai Kylling med karry og kokos Som så mange andre af mine opskrifter, blev denne skabt i forbindelse med at køleskabet skulle tømmes. Den blev hurtig en favorit her hjemme. Ikke min...
Mangler du inspiration til din salat? Ifølge de officielle kostråd skal vi skrue op for frugt og grønt og ned for rødt kød. Hvis du ønsker at spise antiinflammatorisk, er dette også to vig...