Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Top
genbrug gammelt brød

Genbrug gammelt brød

Jeg går meget ind for stop madspild og ser det lidt som en udfordring at ‘genopfinde gammel mad’. En af de fødevarer vi altid får rester af herhjemme, er rugbrød. Det forventes, at vi altid har det hjemme, men der bliver ikke spist ret meget af det.Hvis ikke jeg når at tage hånd om resterne her og nu, skynder jeg at fryse dem ind. Før brødet når at blive for gammelt, skær jeg det i skiver eller mindre stykker og lægger det i fryseren. På den måde, har vi en fryser fyldt med gammelt brød 😉 Heldigvis, er der mange måder at bruge gammelt brød på – nedenunder følger fire forslag.

Hvor sunde opskrifterne bliver, kommer selvfølgelig an på, hvor sunde dine brødrester er. Når du køber rugbrød, vælg gerne rugbrød med ‘fuldkornsmærket’ samt ‘nøglehulsmærket’. De to mærker sikrer et brød med højt fiber- og fuldkorns-indhold samt et lavt fedt- sukker- og saltindhold.

Knækbrød af gammelt rugbrød

Dette er en opskrift jeg har fået af min svigermor, og jeg synes selv, det er ret genialt. Gammelt rugbrød, som ikke haft den store interesse blandt drengene, får nyt liv som knækbrød, og pludselig får det ben at gå på!

Det er nemt: Hak 500 g ‘gammelt brød’ og bland det sammen med 4 dl vand i en gryde. Lad det koge op og tilsæt 3 dl blandede frø og kerner (hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner…). Del dejen i tre og rul den tyndt ud mellem to bagepapir. Drys med lidt flagesalt og bag brødet i ovnen – 175 grader – i ca. 35 minutter. Lad det køle af på en rist.

Genbrug gammelt brød

Rugbrødschips

Vi kender dem fra butikkerne – men de er både nemme og hurtige at lave selv. Så hvis du har en rest ikke skiveskåret rugbrød, er det en god måde at gå i krig mod madspild. Skær brødet i så tynde skiver som muligt og derefter i mindre stykker. Pensl med olivenolie på begge sider og drys lidt flagesalt over. Krydr eventuelt også med lidt chili, eller andet krydderi. Rist dem i ovnen på 175 grader, ca. 12 min. Vend dem halvvejs.

Genbrug gammelt brød

Rugbrødsgranola

Denne kan varieres på mange måder, og nedenstående opskrift er kun et forslag til inspiration. Man kan for eksempel bruge mandler eller valnødder i stedet for hasselnødder og man kan smagsætte med vanilje eller kardemomme.

  • 150 g rugbrød
  • 1 spsk. kokosolie (eller rapsolie)
  • 5 hakkede dadler
  • 30 g hakkede hasselnødder
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. lakridspulver

Hak rugbrødet fint og steg det i olien i en stegepande. Hak samtidig nødderne med dadlerne (læg gerne dadlerne i vand 30 min før du skal hakke dem, så er de ikke så hårde ved blenderen) og bland dette sammen med rugbrødet. Krydr med kanel og lakridspulver og hæld hele blandingen på et styk bagepapir på en bagplade. Rist det i ovnen på 150 grader i ca. 15 minutter. Sluk derefter for varmen og lad blandingen tørre på eftervarme. Granolaen smager ikke af lakrids, men lakridsen giver sammen med dadlerne lidt sødme. Et sundt alternativ til mange af de færdige morgenmadsprodukter!

Genbrug gammelt brød

Rugbrødstern (billedet øverst)

Gammelt rugbrød bliver i en håndevending til sund snack! Skær rugbrødet i tern og bland det sammen med lidt olivenolie, flagesalt og lakridspulver. Steg det i ovnen – 175 grader – i ca. 10 minutter. Hvis ikke du er til lakrids, kan du også bruge kakao. Spis dem som de er, eller ovenpå lidt A38.

Relaterede indlæg

Mysli med nødder og kerner Den mysli der sælges i dagligvarebutikkerne indholder ofte unødvendigt sukker. Gennem at lave din egen mysli kan du begrænse indholdet af sukker og sa...
Stenaldersbrød Verdens bedste brød? Verdens sundeste brød? Det kunne godt tænkes... Det løber uden tvivl med titlen 'verdens smukkeste brød'. Brødet indeholder ingen...