Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Top

Følger du dine egne kostråd?

Det er ikke sjældent jeg får spørgsmålet, om jeg selv lever på den måde, som jeg giver udtryk for på de sociale medier. Spørgsmålet får mig altid at spekulere lidt over, hvad det egentlig er jeg formidler, og hvad jeg ønsker at formidle.

Det jeg ønsker at formidle, er at det med at leve sundt i første hånd er et aktivt valg, man selv tager. Mange af de sygdomme og lidelser vi døjer med i dag, kan vi undgå gennem en sundere livsstil. Vores eget helbred er i høj grad blevet vores eget ansvar. Det er et stort ansvar, men personligt synes jeg, at det er supermotiverende at vi selv kan gøre en forskel! Vi har én krop og det er den, vi skal leve med resten af vores liv. Så må vi ikke hellere give den de bedste forudsætninger?

Jeg vil så vidt mulig gerne undgå de bivirkninger der kommer med en usund livsstil, og trives med at give min krop det, som den har brug for. Så ja, ‘jeg lever, som jeg lærer’ (nok et svensk udtryk – men I forstår, hvad jeg mener). Jeg vil pointere, at jeg ikke ønsker at komme med nogen løftede pegefingre. Jeg har fundet min måde at spise på og da den er både sund og ukompliceret, er mit ønske blot at inspirere andre til sundere valg i hverdagen. Gennem min livsstil håber jeg at i første omgang inspirere mine egne børn til at tage ansvar for deres eget helbred. Men jeg håber også at gennem bloggen og de sociale medier kunne inspirere mange flere.

Hvis du føler at vejen til ‘et sundere liv’ føles uendelig lang; tag et lille skridt ad gangen! Det har taget flere år for mig at lave min livsstil om, men med et lille skridt af gangen vil du successivt opleve at du får et bedre helbred, en sundere vægt og mere energi. Begynd allerede i dag gennem at drikke lidt mere vand, spise lidt mere grønt, eller gå en lang tur. Nu går mange af os på ferie, og der er forhåbentlig mere tid til at både komme ud og bevæge sig og til at prøve nye, sunde (og lækre!) opskrifter!

Sådan spiser jeg selv

  • Når jeg kigger min Instagram-profil igennem, synes jeg faktisk den meget ærligt illustrerer den måde jeg spiser på. Jeg spiser enormt varieret. Jeg holder fast i min havregrød om morgenen, og min smoothie om formiddagen, men resten af dagens måltider bliver varieret i stor stil. Jeg køber frugt og grønt efter sæson, mange forskellige slags bælgfrugter, fed fisk, mager fisk, fugl og en gang imellem rødt kød. Jeg tænker i farver og vores måltider er ofte enormt farverige. Dette gælder ikke kun frugt og grønt, men jeg bruger f.eks. røde og sorte ris, quinoa og linser i forskellige farver samt en masse farverige krydderier.
  • Grøntsager, bælgfrugter, kylling eller fisk er ofte hovedingredienserne i vores måltider, men en gang imellem laver vi måltider med rødt kød. Vi har dog ingen problemer at holde os under de anbefalede 500 g om ugen og går successivt mere og mere ind for plantebaseret kost.
  • Jeg køber aldrig færdig mad eller halvfabrikat, men laver altid mad fra bunden. På den måde undgår jeg unødvendige tilsatser af for eksempel sukker og salt. Og så smager det bare meget bedre. Jeg kan godt lide at lave mad, jeg elsker at eksperimentere og prøve nye opskrifter. Gennem at spise plantebaseret og antiinflammatorisk har jeg fået øjnene op for mange nye smage og måder at lave mad på. Jeg kan også godt lide at lave mad fra andre lande og andre kulturer. Det gør det hele lidt nemmere når madlavningen rent faktisk er min hobby og ikke en sur pligt jeg skal igennem hver dag. Tanken på at jeg gør noget godt for mig selv (og min familie) styrker også den positive følelse omkring madlavningen.
  • Jeg tæller ikke kalorier og jeg ejer ikke en kropsvægt. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg vejer og heller ikke hvor mange kalorier jeg spiser i løbet af en dag. Men jeg ved, at jeg får en masse mad fuld af næring og at jeg ikke spiser en masse ‘junk’, som kroppen ikke har brug for. På den måde er det nemmere at regulere både sulten og vægten. Hvis du fylder dig selv med mad uden næring, hiver kroppen snart efter mere og du får nemt for mange kalorier. Det er ikke en kur, men en livsstil som er både sund og ukompliceret når man er kommet godt i gang.
  • Mange taler om at leve 80/20. Det vil sige, at man lever sundt ca. 80% af tiden og giver slip de resterende 20%. Det illustrerer nok ret godt, den måde jeg selv lever på. Selvfølgelig spiser jeg både is, slik og kage, men det er efterhånden ikke ret ofte. Behovet for at ‘give slip’ bliver mindre og mindre. Selv om vi har ferie holder vi i høj grad fast i vores kostvaner. Ikke fordi vi skal, men fordi det er den kost, vi bedst kan lide. Og det er helt klart den mad som får mig – og min mave – at må bedst. Mange tidligere ferier er for mit vedkommende blevet ødelagt på grund af forstoppelse og mavepine.
  • Jeg har i princip udelukket sukker fra min kost. Behovet efter sukker og søde sager forsvinder med tiden, når man ikke konstant minder hjernen om det sus det giver. Jeg vil ærligt talt meget hellere have en skål med frugtsalat eller en hjemmelavet nicecream eller dadelkugler. Det lyder måske helligt, men det er det, der sker, når man aktivt vælger sukker fra i en periode. Smagsløgene forandres.

Jeg elsker den mad jeg spiser og føler på ingen måde at jeg går på kompromis med noget som helst. Jeg hører så tit undskyldningen; ‘ja, men vi skal jo også leve’. Hvis ‘at leve’ er lige med at spise flødeboller og jødekager på daglig basis, så lever jeg nok ikke rigtig. Men hvis ‘at leve’ er lige med at nyde god mad og samtidig have et godt helbred – jamen så lever jeg i stor stil.

Husk det nu – et lille skridt ad gangen…  ❤

Relaterede indlæg

Ønsker du at spise mere plantebaseret? Det med plantebaseret kost, er stadig ganske nyt for mig. Hele familien - inklusive mig selv - har altid været glad for kød og vi har spist store mæng...
Quinoasalat i alle regnbuens farver Denne quinoasalat er ikke bare sund, men også enormt smuk. Det er sådan en salat, man bare bliver glad af 🙂 Gennem at bruge frugt og grønt i alle re...
Antiinflammatorisk kost Det tales meget om antiinflammatorisk kost i medierne, og du kan næppe undgå at høre om det. Det handler egentlig om en måde at leve på - en antiinfla...